Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Obsah cukrů v jogurtech na trhu v ČR je překvapení do kategorie

Aktuality > Aktuality

Obsah cukrů v jogurtech na trhu v ČR je překvapení

Vydáno: 22.3.2019
Tisk článku
Autor: SZÚ, CZVP
Výsledky testování Centra zdraví, výživy a potravin SZÚ

Otestovali jsme analyticky obsah celkových cukrů v jogurtech. Nová "pamlsková vyhláška" (č. 160/2018 Sb.) totiž limit upravila na max. 11 g celkových cukrů na 100 g nebo 100 ml. Někteří výrobci nebyli spokojeni. Deklarují i vyšší hodnoty. A jak testování dopadlo? Můžeme většinu výrobců docela pochválit. Přes 75 % testovaných jogurtů se hodí pro děti ve školách. A na chuti se to nejspíš nijak neprojevilo.

Prohlédněne si krátkou prezentaci výsledků. Funguje i na mobilu.

https://spark.adobe.com/page/2pUyHQ7y8wcnY/ 

J.Ruprich a kol., CZVP Brno, 21.3.2019

Zdroj: SZÚ


Foto: Shutterstock

 

Jak mají být správně označeny jogurty vysvětluje následující infografika:
Infografika „Označování potravin – JOGURTY“ (pdf, 9,27 MB) 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018