Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Obsah soli v přílohách: věrtel, kopec, hora – nebo špetka? do kategorie

Aktuality > Aktuality

Obsah soli v přílohách: věrtel, kopec, hora – nebo špetka?

Vydáno: 19.9.2019
Tisk článku
Autor: Společnost pro výživu
Článek byl publikován v časopise Výživa a potraviny 4/2019.


Foto: Shutterstock

Celosvětově je spotřeba soli velmi vysoká a proto je potřeba, abychom se snažili její příjem snížit. Kvůli její vysoké spotřebě je celosvětově snaha o její redukci, a to nejen v potravinách, kde množství soli mohou ovlivnit jen výrobci, ale také v pokrmech, které sami připravujeme.

Dokážeme-li snížit přívod soli, pak bychom mohli snížit i zdravotní rizika, která plynou z jejího nadměrného a dlouhodobého příjmu. My sami můžeme ovlivnit, kolik soli zkonzumujeme, tak se snažme o to, aby toto množství bylo co nejblíže doporučení, které nám Světová zdravotnická organizace vytvořila.  

Celý článek "Obsah soli v přílohách: věrtel, kopec, hora - nebo špetka?" (PDF)


Autoři článku: Mgr. Filip Martiník, Mgr. Lenka Slobodníková, RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.,
                       Ústav ochrany a podpory zdraví, LF MU Brno


Zdroj: Společnost pro výživu

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018