Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje předána do kategorie

Aktuality > Aktuality
Kvalita potravin > Kvalita potravin

Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje předána

Vydáno: 20.7.2022
Tisk článku
Autor: SZIF
Tisková zpráva SZIF

Osm producentů si převzalo ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2022. Na XVIII. Bečovské slavnosti si pro něj přišla i Marie Květoňová za Sedlácký kozí sýr a Petr Hnat za Otesánka.

Hodnotitelská komise letos v kraji vybírala z 87 přihlášených výrobků. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 16. 7. ředitel RO SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

PAŠTIKA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

ROMAN KRČMA

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

NEVYHLÁŠENO

 3

Sýry včetně tvarohu

SEDLÁCKÝ KOZÍ SÝR S VLAŠSKÝM OŘECHEM

MARIE KVĚTOŇOVÁ

 4

Mléčné výrobky ostatní

SELSKÝ JOGURT BÍLÝ

HOLLANDIA KARLOVY VARY

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

OTESÁNEK

PETR HNAT

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚNEČEK AMÁLIE

VERONIKA AMÁLIE KUŠNIR

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

KRUŠNOHOR SVĚTLÝ LEŽÁK 12° INSIDE

PIVOVAR KRUŠNOHOR

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ANDĚLSKÉ ČAJOVÁNÍ ROZHLEDNA

JITKA ŠIMŮNKOVÁ

 9

Ostatní

MED Z VČELAŘSTVÍ M+M

MIROSLAV DIMO


„Vařit pivo není vůbec jednoduché a dotáhnout celý proces výroby k dokonalosti je otázkou trpělivé práce a zkušeností, které stále nabíráme. Věříme, že ocenění naše výrobky zviditelní a přiměje nové zákazníky, aby nám dali šanci a naše piva ochutnali. Myslím si, že Regionální potravina je v očích lidí známkou kvality, a tak jsme rádi, že jsme se stali její součástí,“ vyjádřil se po převzetí ocenění Vratislav Kopecký z Pivovaru Krušnohor.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína
tiskový mluvčí


Zdroj: SZIF

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021