Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje do kategorie

Aktuality > Aktuality
Kvalita potravin > Kvalita potravin

Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje

Vydáno: 14.9.2020
Tisk článku
Autor: SZIF
Tisková zpráva SZIF

U příležitosti konání Dne Pardubického kraje se slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. V centru Pardubic si prestižní značku převzalo sedm výrobců z Pardubického kraje, jejichž výrobky navrhla na ocenění hodnotitelská komise jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina. 

Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie: 

Výrobek a výrobce: 

1. 

Masné výrobky tepelně opracované 

Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

2.

 

Masné výrobky trvanlivé,
tepelně neopracované,
konzervy a polokonzervy 

Nevyhlášeno

3. 

Sýry včetně tvarohu

Bio sýrové nitě BIO&CEEPORT s.r.o.

4. 

Mléčné výrobky ostatní

BIO kravské kefírové mléko z Bělečka Ranč Bělečko Agro s.r.o.

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY  Jana Vondroušová, Bukovka

 

6. 

Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek

ŠTRŮDL Jana Vondroušová, Bukovka

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) 

BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák  VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé
nebo zpracované formě

Rajče BIO
Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

9. 

Ostatní 

Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

 


„Z výhry mám velkou radost, i když po pravdě jsem v to trochu doufala. Do soutěže jsem se hlásila i v předchozích letech, ale až letos jsem díky posunutí termínu mohla přihlásit i rajčata. Naše rajčata nám zákazníci chválí už dlouho a teď jejich kvalitu potvrdili i odborníci. Těší mě to zejména proto, že se ukazuje, že ekologické produkty bývají často chutnější, což je vedle absence pesticidů dalším bonusem. Ekologicky hospodařím od samého začátku a kromě důvodů zdravotních mě k tomu vedla i ohleduplnost vůči přírodě,“ říká oceněná pěstitelka Jitka Píchová.

Slavnostního předávání se účastnil ředitel regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel za Státní zemědělský intervenční fond a náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.
 
Značku Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských  a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách regionalnipotravina.cz.


Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF 

Zdroj: SZIF

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018