Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Ocenění za nanosenzory pro detekci patogenů potravin do kategorie

Nanotechnologie > Vlivy na zdraví - Archiv> Nanotechnologie> Vlivy na zdraví - Archiv
Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Ocenění za nanosenzory pro detekci patogenů potravin

Vydáno: 24.9.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Ocenění firmy Frost & Sullivan za rok 2009 pro společnost NSD.
Společnost Nano Science Diagnostics (NSD) získala za svůj systém testování patogenů v potravinách cenu za inovaci za rok 2009 od firmy Frost & Sullivan zabývající se výzkumem trhu a poskytováním konzultací.
Společnost NSD byla založena v Texasu za účelem vývoje neinvazní, vysoce citlivé technologie testování, která umožní během 15 minut detekovat široký okruh bakterií a virů, ale i proteinů a enzymů, které slouží jako markery řady vážných zdravotních problémů.
NSD prvně vyvinula tuto technologii pro americkou armádu k detekci antraxu. Technologie na stejném základě byla modifikována a byly vyvinuty testovací soupravy (kity), které dokáží stanovit patogeny potravin, např. E. coli, Salmonella a Listeria. Běžně používané techniky jako je kutivace trvají jeden až dva dny, než se získají výsledky. Tyto testy jsou obecně pracné a nákladné. Alternativní testy na bázi DNA jsou dražší a trvají 6–8 hodin. Postup NSD založený na nanosenzorech je podstatně méně nákladný a dodává výsledky během 15 minut.
 
Zdroj: WFS
 
Slovník A–Z: heslo “antrax
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021