Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Odborná akce: Pivovarnictví a pivní trh ČR do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Aktuality > Aktuality

Odborná akce: Pivovarnictví a pivní trh ČR

Vydáno: 12.5.2014
Tisk článku
Autor: ÚZEI
Odborná akce pořádaná v rámci potravinářských úterků se uskuteční 27. května 2014.

Česká potravinářská společnost o. s., Praha, Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha pořádají odbornou akci v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 27. května 2014 od 14:00 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.

Téma: Pivovarnictví a pivní trh ČR
Přednášející: Ing. Petr Novotný (Ústav zemědělské ekonomiky a informací)


Abstrakt
Pivovarnictví v České republice se za čtvrtstoletí existence tržní ekonomiky naprosto změnilo a bouřlivými změnami prošel i pivní trh naší vlasti. Díky kvalitním surovinám domácí produkce, ječnému sladu a jemně aromatickému chmelu, a díky umu českých sládků patří české pivo stále ke světové špičce. Nadnárodní pivovarnické skupiny sice dnes ovládají drtivou většinu tuzemských kapacit výroby piva, přesto však jejich tvrdé konkurenci úspěšně odolávají malé a střední regionální pivovary. K tomu doposud nepříliš pestrou pivní scénu, založenou na produkci spodně kvašeného výčepního piva a ležáku, obohacuje v posledních letech řada nově vzniklých minipivovarů, nabízejíc domácím konzumentům kromě uvedené klasiky dosud neobvyklé druhy piva podle zahraničních receptur.
Jak ovlivnila globalizace české pivovarnictví? Jaká je situace regionálních pivovarů se staletou tradicí? Co znamená současný minipivovarský boom? Jaké jsou současné trendy ve výrobě, balení a distribuci českých pivních značek a jak se mění spotřebitelské chování v zemi, která zaujímá v konzumaci piva na obyvatele přední světovou příčku? Existuje v naší zemi
vůbec pivní kultura a co si pod tímto pojmem vůbec představit?
Diskuse nejen o těchto, ale i o řadě dalších otázek týkajících se české výroby, trhu a spotřeby piva, se můžete zúčastnit během přednášky "Pivovarnictví a pivní trh ČR".


Kontaktní adresa:
Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: mrhalkova.ilona@uzei.cz
Ing. Inka Laudová, tajemník ČPS, tel.: 605 229 644

Zdroj:  ÚZEI


Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018