Bezpečnost potravin

Odborný strojně-technologický seminář v Čejkovicích

Vydáno: 2. 3. 2009
Autor: berankova1

2. ročník semináře pořádaného Podnikatelským svazem pekařů a cukrářů v ČR (spolu s partnery) proběhl 23. října 2008.

Souběžně se seminářem probíhala výstavka dodavatelů. Semináře se zúčastnilo 22 prezentujících firem a více než 150 účastníků. Zájem o účast oproti 1. ročníku rozhodně nepolevil, témata akce byly zvoleny aktuálně a tradice tohoto stále ještě nového typu semináře může pokračovat i nadále.

V přednáškách firem Kornfeil, J4, TEN ART a Liberecké strojírny zazněly příspěvky na následující témata:
– Automatické chlebové linky a technika pro moderní pekárny
– Programové řízení kynutí a pečení, vizualizace a archivace výrobních procesů
– Nové poznatky v moderních trendech pečení
– Zpracování řemeslných chlebů na strojích EBERHARDT
– Děličky a linky FORTUNA na výrobu běžného pečiva
– Novinky a trendy v sortimentu linek pro pekaře

Výtah z vybraných přednášek je uveřejněn v časopise Pekař a cukrář – 11/2008, některé příspěvky na daná témata byly uveřejněny dříve v rámci přílohy časopisu „Stroje a zařízení“.

Pekař a cukrář, XVIII, 2008, č.11, s.10