Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Odstraňování patogenů pomocí radiofrekvenčního ohřevu do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Odstraňování patogenů pomocí radiofrekvenčního ohřevu

Vydáno: 8.7.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Vysokofrekveční (RF) ohřev dokáže likvidovat mikroorganismy a hmyz bez použití chemikálií.

Americká investiční firma Allied Minds tvrdí, že nová technologie dezinfekce a dezinsekce potravin využívající vysokofrekveční (RF) ohřev dokáže likvidovat mikroorganismy a hmyz bez použití chemikálií.

Vzhledem k tomu, že neustále rostou požadavky legislativy týkající se životního prostředí, hledají výrobci nové prostředky umožňující snižovat použití agresivních chemických prostředků, které by mohly kontaminovat jejich výrobky.

Firma Allied Minds, která vytváří partnerství s klíčovými univerzitami, financuje nově vytvořenou firmu RF Biocidics, která bude vyvíjet a komercializovat svůj nový, “cleantech” přístup k dezinfekci a dezinsekci potravin, např. ovoce a zeleniny.

Pro uvedenou technologii je charakteristické to, že dokáže rozdílně ohřívat a eliminovat nežádoucí patogeny (mikroby, plísně) a členovce (hmyz a roztoče) s minimálním vlivem na materiál, ve kterém se tyto nežádoucí faktory vyskytují. Více informací zde.

 

Zdroj: FOODproductiondaily.com

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021