Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek OECD: potraviny a krmiva nového typu do kategorie

Rostlinná výroba - Archiv > Rostlinná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv
Krmiva > Živočišná výroba - Archiv> Krmiva> Živočišná výroba - Archiv

OECD: potraviny a krmiva nového typu

Vydáno: 27.9.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Tzv. consensus dokumenty pro jednotlivé komodity. Regulace v členských zemích OECD. Databáze výrobků.
Většina členských zemí OECD má vypracován systém pro posuzování a regulaci bezpečnosti potravin a krmiv nového typu, včetně produktů moderní biotechnologie. Program práce OECD v oblasti bezpečnosti potravin a krmiv nového typu (novel foods and feeds) je zaměřen na podporu mezinárodní harmonizace při posuzování a regulaci bezpečnosti potravin a krmiv nového typu, včetně produktů moderní biotechnologie. Výstupy z tohoto programu jsou k dispozici vládám, průmyslu i ostatním zainteresovaným subjektům.
Hlavní složkou programu je vytvoření dokumentů (tzv. “consensus documents”), které poskytují informace o kritických parametrech z hlediska bezpečnosti potravin a výživy a to pro každou potravinářskou plodinu. Další důležitou složkou programu jsou informace o regulaci v jednotlivých zemích OECD a o výrobcích (potravinách a krmivech nového typu).
 
Online jsou nově k dispozici tři “consensus” dokumenty: čirok, sladké brambory a papája. Obsahují informace o klíčových nutričních faktorech, antinutričních faktorech, toxikantech a alergenech, pokud se použijí jako suroviny při výrobě potravin.
 
Zdroj: OECD

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018