Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Otevřeně o nanopotravinách do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Nanotechnologie > Vlivy na zdraví - Archiv> Nanotechnologie> Vlivy na zdraví - Archiv

Otevřeně o nanopotravinách

Vydáno: 25.5.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Online vydání časopisu “Bite” Úřadu pro potraviny ve Velké Británii.
Pod názvem “Bite” zahájil Úřad pro potraviny ve Velké Británii (Food Standards Agency, FSA) vydávání čtvrtletního časopisu, ve kterém se bude FSA zaměřovat na aktuální problematiky související s potravinami. Druhé číslo uvedeného časopisu je věnováno problematice nanotechnologie.
Časopis poskytuje obecný přehled o nanotechnologii – technologii, která vede k začleňování zpracovaných (engineered) nanočástic do potravin a ke změně charakteru potravinářského obalu a výroby potravin.
Autoři článků jsou experti, kteří se dívají na vývoj této technologie ze všech úhlů, tj. z hlediska komerčního, řízení (vládního) a regulace. Potraviny prodávané ve Velké Británii a Evropě musí být bezpečné. Vědci diskutují o opatřeních, která se budou muset zavést dříve, než budou výrobky obsahující zpracované nanočástice povoleny pro uvedení na trh.
Ve speciálním “Bite round table” diskutují zástupci Which?, the Soil Association, vědeckého sektoru a FSA o možném prospěchu, nevýhodách a nebezpečích nanotechnologie a o tom, zda její použití je vůbec zapotřebí. Časopis Bite (léto 2010) je v příloze.
 
Příloha: Nanofoods unwrapped (Otevřeně o nanopotravinách. Nanotechnologie je připravena transformovat budoucnost potravin. Máme to vítat nebo se obávat? (pdf, 3,48 MB, 32 stran)
 
Zdroj: FSA

Další informace o nanotechnologii na stránkách ICBP
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021