Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Označování použití albuminu a kaseinu na vínech do kategorie

Značení potravin - Archiv > Značení potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Označování použití albuminu a kaseinu na vínech

Vydáno: 8.10.2010
Tisk článku
Podle OIV nemusí při správné výrobní praxi zůstat ve víně rezidua alergenů a žádá Komisi o odložení rozhodnutí až do vydání stanoviska EFSA.

Evropská federace pro vinnou révu a vín (OIV) žádá Komisi o odklad rozhodnutí, že vína při jejichž výrobě byly použity alergenní složky albunin nebo kasein musí být příslušně označena. Použití těchto složek patří k tradiční výrobě vína a při dodržení správné výrobní praxe by ve víně neměla zůstat rezidua, která mohou vyvolat alergii. Albumin se používá k odstranění nadbytečných taninů, kasein se používá jako pomocné činidlo k čiření/filtraci a v případě bílého vína k odbarvení. OIV žádá, aby Komise vyčkala vyjádření úřadu EFSA v této otázce.


EU Food Law, 2010, č. 451, s. 10

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021