Bezpečnost potravin

Papainová proteáza pro výrobce biskvitů a krekerů

Vydáno: 26. 1. 2008
Autor:

Společnost AB Enzymes uvedla na trh novou papainovou proteázu určenou zejména výrobcům biskvitů a krekerů.

Společnost AB Enzymes (biotechnologická společnost s dlouholetou tradicí, zabývající se vývojem a výrobou enzymů pro potravinářské účely, živočišnou výrobu i technické použití) uvedla na trh novou papainovou proteázu určenou zejména výrobcům biskvitů a krekerů. Práškový preparát s názvem Veron S50 redukuje odpor k natažení a zlepšuje vlastnosti těsta. Optimalizuje charakteristiky pečených biskvitů a krekerů jako je křehkost, hnědnutí, hladkost povrchu, tvarová stabilita, jednotná hmotnost a velikost. Aplikace preparátu Veron S50 umožní výrobcům používat mouku s vysokým obsahem proteinu. Veron S50 je vhodný rovněž jako náhrada metabisulfitu sodného. Společnost vyrábí pro specifické účely i následující druhy preparátů:
VERON® W, speciální proteinázový preparát s xylanázovou aktivitou pro rychlou úpravu lepku v oplatkovém těstě. Snižuje viskozitu těsta a umožňuje snížení obsahu vody až o 10 %. VERON® L10, kapalný proteinázový preparát na bázi papainu pro výrobu biskvitů a krekerů. Hydrolyzuje strukturu lepku do té míry, že těsto ztrácí elastické vlastnosti, lépe se laminuje a nesmršťuje se. VERON® P se může používat ke standardizaci mouky, umožňující dosáhnout ve mlýně požadovaných extenzografických a alveografických hodnot. AB Enzymes uvedla na trh i nové druhy enzymů pro pivovarský průmysl, které degradují nežádoucí látky v pivu a zvyšují tak jeho kvalitu. Více informací na adrese