Bezpečnost potravin

Parmská letní škola: Hodnocení rizik regulovaných produktů

Vydáno: 13. 6. 2022
Autor: KM EFSA

On-line, 28. – 30. září 2022

EFSA a Škola pokročilých studií potravin a výživy při Parmské universitě, ve spolupráci s Katolickou universitou Sacro Cuore v Piacenze, pořádají další ročník letní školy otevřené mladým vědcům z celého světa.

Letošní ročník se uskuteční on-line ve dnech 28. – 30. září 2022

Obecným cílem školy je účastníkům poskytnout příležitost učit se od nejlepších expertů na využívání přístupu hodnocení rizika/prospěšnosti v oblastech bezpečnosti potravin a výživy. A to jak formou teorie, tak i praktických procvičování na případových studiích a komunikace výsledků studií hodnocení rizika/prospěšnosti.

Letošní program zahrnuje prezentace a diskusní skupiny, které se zabývají otázkami hodnocení a řízení rizik se zvláštním zřetelem na potravinářské enzymy, zdravotní tvrzení a materiály přicházející do styku s potravinami.

Kapitola 1: Hodnocení rizik/řízení rizik regulovaných výrobků v EU
Kapitola 2: Přístupy k hodnocení rizik regulovaných výrobků v EFSA
Kapitola 3: Hodnocení rizik na pomezí bezpečnosti spotřebitelů a inovací ve výrobě potravin

Účastníci budou mít možnost komunikovat s odborníky prostřednictvím otázek a odpovědí, živých anket a dalších interaktivních virtuálních aktivit.

Program je k dispozici zde.

Kdo by se měl zúčastnit?
Letní škola je určena především pro doktorandy a začínající výzkumné pracovníky, ale i další vědce, akademické pracovníky a zástupce veřejných institucí, nevládních organizací a evropských agentur. 

Účast je omezena na maximálně 300 osob, včetně přednášejících a dalších odborníků určených vědeckým výborem. Bude proveden pečlivý výběr žádostí o registraci, aby byla zajištěna geografická vyváženost a spravedlivé zastoupení všech skupin zúčastněných stran v publiku.

On-line registrace

Letní škola je bez poplatku, aby této příležitosti mohl využít co největší počet Ph.D. studentů a začínajících vědců, případně jiných zájemců s odborným vzděláním, na začátku své kariéry.

Veškeré informace naleznete na internetových stránkách akce

Zdroj: EFSA