Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Pět kroků ke zlepšení situace související s potravinovou alergií do kategorie

Značení potravin - Archiv > Značení potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Pět kroků ke zlepšení situace související s potravinovou alergií

Vydáno: 3.6.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
V rámci iniciativy v USA bylo vytypováno pět oblastí, na které je třeba se v souvislosti s potravinovou alergií zaměřit.

U příležitosti 11. ročníku týdnu zaměřeného na informování o potravinové alergii, který se vyhlašuje v USA, uveřejnila FAAN (Food Allergy & Anaphylaxis Network, Základna pro potravinovou alergii a anafylaxi) svoji novou iniciativu a to pod názvem “Five Steps Forward for Food Allergy” (Pět kroků ke zlepšení situace při potravinové alergii). Tato iniciativa vyzývá k následujícímu:
 
1. Vytvoření směrnic pro školy: je nezbytné vytvořit směrnice pro zajištění bezpečnosti dětí s potravinovou alergií ve škole (týká se asi 2,2 milionů školních dětí).
2. Informace o potravinové alergii: zřídit Národní informační středisko poskytující informace o potravinové alergii.
3. Směrnice pro diagnózu a management potravinových alergií: vytvoření směrnic pro diagnózu a management potravinové alergie.
4. Výzkum: během příštích pěti let zvýšit finanční prostředky na výzkum zaměřený na potravinovou alergii o 50 milionů USD.
5. Zlepšit značení alergenů: nařídit používání preventivních stanovisek při značení potravinových alergenů.
 
Více informací je k dispozici na FAAN.
 
Zdroj: Allergen Bureau

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021