Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Plán boje proti salmonelám IV do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Veterinární záležitosti > Živočišná výroba - Archiv> Veterinární záležitosti> Živočišná výroba - Archiv
Aktuality > Aktuality

Plán boje proti salmonelám IV

Vydáno: 30.5.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Dana Nehasilová
Dánsko usiluje o snížení kontaminace poražených prasat salmonelami do roku 2013 na méně než 1 %.
V Dánsku zintenzivnili boj proti salmonelám v rámci výrobního řetězce vepřového masa. Jak oznámilo hospodářské sdružení Danish Agriculture and Food Council, měl by Plán boje proti salmonelám IV zredukovat do roku 2013 jejich výskyt na 1 % nebo méně. Veterinární lékařka a vedoucí týmu pracovní skupiny zoonóz dr. Vibeke Mogelmose upozornila na vysokou intenzitu kontrolního dozoru v odvětví chovu prasat v Dánsku. „Zejména nás těší velmi nízký výskyt salmonel v porážkových kapacitách stejně jako signifikantní pokles výskytu případů humánní salmonelózy, které mohly vzniknout v souvislosti s konzumací dánského vepřového masa“, uvedla veterinární lékařka. Motivování a zaangažování všech participujících subjektů od výroby až po porážku se vyplatilo. Kontaminace jatečných trupů prasat salmonelami poklesla od roku 1993 ze 7 na současných méně než 1,2 %. (AgE)  
Dänemark strebt Salmonellenvorkommen von weniger als 1 % an
[2011-05-27],
www.topagrar.com

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021