Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Pokusy s GM cukrovou třtinou v Brazílii do kategorie

Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv > Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv> Zemědělství - Archiv

Pokusy s GM cukrovou třtinou v Brazílii

Vydáno: 3.4.2008
Tisk článku
Genetickými modifikacemi bylo dosaženo zvýšení obsahu sacharózy oproti běžným druhům cukrové třtiny o 15 %.
 V Technologickém centru pro cukrovou třtinu (CTC) se sídlem v brazilském Sao Paulo byly zahájeny polní pokusy se třemi odrůdami geneticky modifikované cukrové třtiny. U těchto rostlin bylo genetickými modifikacemi dosaženo, prozatím v laboratorních podmínkách,  zvýšení obsahu sacharózy oproti běžným druhům cukrové třtiny o 15 %. Pokud budou úspěšné i polní pokusy, mohly by se nové plodiny objevit na trhu do roku 2010. Vědci a technologové předpokládají, že se výtěžek etanolu z cukrové třtiny během příštích patnácti let zdvojnásobí ze 6 000 litrů/ha na více než 12 000 litrů/ha. Moderní biotechnologické nástroje a genetické modifikace cukrové třtiny se využívají nejenom v Brazílii, ale i v Austrálii, kde se řeší otázky dodávání hnojiv a vody, struktury stonku třtiny, obsahu cukru, povahy vlastní produkce cukru v třtině a další. Více informací zde
www.sugarjournal.comNews from Sugar Journal)   (
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018