Pokyny FAO/WHO pro dozorové orgány „COVID-19 a bezpečnost potravin"
Vydáno: 24.4.2020
Autor: INFOSAN
Pokyny pro dozorové orgány odpovědné za vnitrostátní systémy kontroly bezpečnosti potravin

Světová zdravotnická organizace (WHO) ve spolupráci s Organizací pro výživu a zemědělství OSN (FAO) zpracovaly vodítka / písemné pokyny pro dozorové orgány odpovědné za vnitrostátní systémy kontroly bezpečnosti potravin s názvem „COVID-19 a bezpečnost potravin: Pokyny pro úřady vykonávající dozor nad potravinami“.
Jedná se o pokyny pro příslušné orgány odpovědné za vnitrostátní systémy kontroly bezpečnosti potravin. Vodítka poskytují rady a doporučení vnitrostátním orgánům pro bezpečnost potravin s cílem optimalizovat funkce kontroly potravin a upřednostňovat kritické služby, které zachovávají integritu systémů bezpečnosti potravin.
Zdroj: WHO,
INFOSAN