Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Poprvé se u nás slavil Světový den chleba do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv

Poprvé se u nás slavil Světový den chleba

Vydáno: 9.11.2009
Tisk článku
14. října 2009 uspořádal Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů České republiky tiskovou konferenci k události Světový den chleba.

Světový den chleba je vyhlášen pekařskou unií U. I. B. (Mezinárodní unie řemeslných pekáren) na 16. říjen, letos byl poprvé slaven také našimi pekaři. První krátká konferenční formou provedená oslava se uskutečnila v reprezentativních prostorách  Clarion Congres Hotel Prague v pražských Vysočanech.
Konferenci zahájil Ing. Jan Ivánek, ředitel odboru MZe. Předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů ČR Ing. Jaromír Dřízal  podal vyčerpávajícím  a přehledným způsobem informace o situaci ve výrobě a spotřebě chleba u nás.
Výborně přednesené bylo odborné vystoupení Ing. Evy Novákové z IREKS ENZYMA o významu chleba ve výživě. Byla zvýrazněna zdravotní rizika způsobená malým příjmem vlákniny naší populací a doporučení na konzumaci pekařských výrobků s vyšším podílem žitné mouky, celých zrn a semen.

Pekárenské výrobky jsou důležitou součástí naší stravy, podílejí se více než třetinou na denní spotřebě potravin každého z nás. Čeští pekaři usilují o to, aby na českém  trhu převládal kvalitní český chléb z tuzemských surovin, o který má český zákazník největší zájem.

Pekaři z Michelských pekáren a.s. upekli na počest této oslavy 15 kilogramový bochník chleba.

Potravinářský zpravodaj X, 2009, č.7, s.16

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018