Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Potenciální riziko z Ginkgo biloba do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv
Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Potenciální riziko z Ginkgo biloba

Vydáno: 17.5.2010
Tisk článku
Německý úřad BfR varuje před vlivem jinanu na zvýšení krevního tlaku a alergické reakce.

Podle Výboru pro výživu, dietní produkty a alergie německého Spolkového úřadu pro hodnocení rizik není jediným nebezpečím pro vznik hypertenze sůl, ale jedná se komplexní vliv řady faktorů. K hypertenzi může přispívat i pití výluhu z Ginkgo biloba. Již jedním šálkem je možné překročit denní dávku obsažených farmakologicky účinných látek.

Kromě toho jsou listy jinanu potenciálním alergenem. Z těchto důvodů je třeba se bezpečností jinanu zabývat včetně prověření genotoxicity a alergenity.


EU Food Law, 20010, č. 431, s. 9

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018