Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Potravinářská inspekce zjistila další případ klamání spotřebitelů o původu hovězího masa, tentokrát v hotelu Holiday Inn v Praze do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Potravinářská inspekce zjistila další případ klamání spotřebitelů o původu hovězího masa, tentokrát v hotelu Holiday Inn v Praze

Vydáno: 18.2.2019
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 16. 2. 2019

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila další případ klamání spotřebitelů o skutečném původu hovězího masa.

Tentokrát inspektoři zjistili případ klamání spotřebitelů v provozovně hotel Holiday Inn, provozovatele Kongresové centrum Praha, a.s., Na Pankráci 1684/15, Praha.

V jídelním lístku bylo u pokrmu uvedeno označení Hovězí steak z australské svíčkové s lilkovým pyré a restovanou zeleninou, ovšem kontrolou předložené dokumentace inspektoři zjistili, že kontrolovaná osoba klamala spotřebitele, neboť používala pro přípravu pokrmu surovinu z České republiky.

Provozovatel na místě provedl nápravu a do jídelního lístku vložil odpovídající dvojjazyčnou informaci o původu suroviny.

S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty. SZPI bude v intenzívních kontrolách i tohoto segmentu pokračovat.

 

Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal, referent mediální komunikace

Zdroj: SZPI

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018