Bezpečnost potravin

Potravinářská revue – speciál

Vydáno: 14. 8. 2008
Autor:

Srpnové vydání odborného čtvrtletníku pro výživu, výrobu potravin a obchod, který letos slaví 5 let své existence, je věnováno tématice BIO.

Dva týdny před zahájením 3. ročníku akce Září – Měsíc biopotravin vychází monotematický speciál nahlížející problematiku ekologického zemědělství a biopotravin v ČR ze všech stran.
Přináší názory odborníků, informace z oboru biomarketingu, představuje činnost tří základních organizačních článků v oboru bio a přináší také k datu 30. 6. 2008 aktualizovaný seznam výrobců biopotravin s kontakty.
A proč právě Speciál věnovaný bio? Jak říká vydavatel, Ing František Kruntorád, CSc, biopotraviny jsou určitým hitem této sezony.
„Pokud bych měl hodnotit současný stav rozvoje ekologického zemědělství v ČR, tak je zde jasná legislativa, stabilní státní podpora a stále více informovaný spotřebitel, který stále častěji biopotraviny kupuje,“ konstatuje Ing. Jiří Urban, náměstek ministra zemědělství pro životní prostředí, výzkum a vzdělávání,  a dodává, že „tato stabilita systému ekologického zemědělství má za následek zvyšující se počet výrobců biopotravin, kteří produkují tolik žádaný sortiment biopotravin.“