Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance - kurz pro výrobce potravin do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance - kurz pro výrobce potravin

Vydáno: 20.2.2004
Tisk článku
Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance.
Alergické reakce vyvolává na 170 druhů potravin, ale 90 % případů alergických reakcí na potraviny je vyvoláno tzv. "velkou osmičkou" kravským mlékem, pšeničnou moukou, sójou, arašídy, stromovými ořechy, rybami / korýši a vejci.
Cílem jednodenního  kurzu,  šitého na míru výrobcům potravin, je poskytnout výrobcům dostatečné informační zázemí, které si ověří na základě praktických zkušeností vybrané firmy a při simulovaném řešení krizové situace.
Program zahrnuje následující přednášky:
Potravinová alergie a intolerance - úvod do problematiky
Legislativa a označování
Intolerance na lepek a laktosu
Analytické sady pro testování alergenů - prezentace
Praktické zkušenosti společnosti Nestlé
Stanoviska spotřebitelských organizací
Praktické cvičení - řešení krizové situace
Více informací zde
Podrobně se problematikou potravinové přecitlivělosti zabývá veřejně přístupný průřezový dokument č. VVP:ALERG/2003/3/deklas, který je přístupný na domovských stránkách VVP zde.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021