Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Potraviny a spotřebitel: výzkumné projekty EU zaměřené na spotřebitele do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

Potraviny a spotřebitel: výzkumné projekty EU zaměřené na spotřebitele

Vydáno: 18.4.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Publikace Evropské komise obsahuje učební texty vytvořené na základě řešených výzkumných projektů.

GŘ pro výzkum Evropské komise vydalo v roce 2007 publikaci (viz příloha 1), která se zaměřuje na výzkum spotřebitelů z hlediska jejich chování v souvislosti s potravinami. Publikace obsahuje kapitoly: Co se jí v Evropě, Jak se vybírají potravin, Vliv volby spotřebitele na vytváření politiky.
Součástí publikace jsou učební texty (viz příloha 2), které byly vypracovány na základě výzkumných projektů realizovaných v EU se zaměřením na spotřebitele.
 

Příloha 1: Food consumer science (pdf, 1,54, 16 stran)
Příloha 2: Přehled projektů (pdf):
 

– Projekt CONDOR: Rozhodování spotřebitelů v souvislosti s biopotravinami
– Projekt CROSSENZ: Akceptovatelnost potravin se změněnou strukturou u spotřebitelů
– Projekt HEALTHSENSE–Choice: Vliv změny senzorického vnímání u starých osob na výběr potravin
– Projekt PRO CHILDREN: Strategie pro zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny u dětí
– Projekt SENIOR FOOD-QOL: Výběr potravin, konzumace pokrmů: zachování nezávislosti a kvality života starých osob
– Projekt TRUST: Komunikace rizika z potravin a víra spotřebitelů v potravinový řetězec
– Projekt TRUSTINFOOD: Víra spotřebitelů v potravin
– Projekt TYPIC: Typické potraviny v Evropě: preference spotřebitelů a objektivní posouzení
 
Zdroj: Cordis
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021