Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Použití a způsob působení bakteriofágů při výrobě potravin do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv

Použití a způsob působení bakteriofágů při výrobě potravin

Vydáno: 3.3.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Výzva k podávání připomínek k návrhu stanoviska EFSA. Termín: do 6.3.2009.
Panel pro biologická rizika Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA–BIOHAZ) obdržel v roce 2008 mandát od Evropské komise, aby navrhl vědecké stanovisko k problematice použití a způsobu působení bakteriofágů při výrobě potravin. Konkrétně byl EFSA požádán Evropskou komisí, aby popsal způsob působení bakteriofágů, pokud se používají u potravin živočišného původu a aby poradil v otázce, zda použití bakteriofágů může vést k trvalému fungování u potravin (čímž chrání před rekontaminací) nebo zda lze očekávat, že efekt je jen krátkodobý (bez trvalého účinku v konečné potravině). Evropská komise v tomto případě nehledala radu, zda použití bakteriofágů je bezpečné.
BIOHAZ vytvořil expertní skupinu pro zadaný úkol, která vypracovala návrh stanoviska (viz příloha). Uvedené stanovisko je vystaveno veřejné diskusi. Připomínky lze podávat do 6.3.2009.
 
Příloha: Návrh stanoviska EFSA-BIOHAZ k použití a způsobu působení bakteriofágů při výrobě potravin (pdf, 218 kB, 26 stran)
 
Připomínky je třeba zaslat na předepsaném formuláři.
 
Zdroj: EFSA
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021