Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Požadavek na tvrzení „bez přidané soli“ do kategorie

Nutriční značení > Nutriční značení> Značení potravin - Archiv> Značení potravin - Archiv
Značení potravin - Archiv > Značení potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Požadavek na tvrzení „bez přidané soli“

Vydáno: 6.9.2010
Tisk článku
Britská Federace výrobců potravin a nápojů usiluje o zavedení nutričního tvrzení, které by deklarovalo potraviny obsahující pouze přirozeně přítomnou sůl.

Britská Federace výrobců potravin a nápojů (FDF) lobuje za zavedení nutričního tvrzení „bez přidané soli“, které by přispělo k lepší orientaci spotřebitelů a podpořilo výrobce orientované na omezování soli v potravinách. Zdůrazňují, že dosavadní pravidla zásadně rozlišují výrobky, které jsou přirozeně bez obsahu soli („bez obsahu soli“) a výrobkem s nepatrným přirozeným obsahem soli. Takto je např. v nevýhodě konzervované kukuřičné zrno ve vodě, kde nelze uvést „bez obsahu soli“. Podobný problém může být u snídaňových cereálií, muesli, snacků ne bázi brambor nebo směsi bylin a koření. Výrobci se snaží změnou receptury určitých výrobků snížit příjem soli, ale potřebují tuto skutečnost na výrobku deklarovat.

Dále FDF usiluje o zavedení tvrzení „x% méně soli/tuku/cukru“.


EU Food Law, 2010, č. 447, s. 4

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018