Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Požadavky na kojeneckou výživu do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Požadavky na kojeneckou výživu

Vydáno: 26.9.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Přehled požadavků na kojeneckou výživu v USA. Požadavky na kojeneckou výživu v EU stanovené SCF (Vědeckým výborem pro potraviny).
CRFSFS (Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety) je jedním z recenzovaných online časopisů vydávaných Institutem potravinářských technologů v USA (Institute of Food Technologists, IFT). Uvedený časopis vychází od roku 2002 a to ve čtvrtletních intervalech.
V říjnovém vydání CRFSFS je uveřejněn příspěvek (viz příloha 1) věnovaný kojenecké výživě, která je zde posuzována z různých hledisek:
– obsahu energie,
– obsahu bílkovin,
– obsahu tuku,
– mastných kyselin,
– sacharidů,
– nestravitelných sacharidů – oligosacharidů,
– vitaminů rozpustných v tuku,
– vitaminů rozpustných ve vodě,
– minerálních látek a stopových prvků,
– probiotik.
 
K problematice kojenecké výživy v EU se vyjádřil Vědecký výbor pro potraviny Evropské komise ve své zprávě vydané v prosinci 1992 a publikované v roce 1993 (viz příloha 2).
 
Příloha 1: Aspects of Infant Food Formulation (pdf, 247 kB, 24 stran)
Příloha 2: Nutrient adn energy intakes for the European Comminity (pdf, 10,8 MB, 255 stran)
 
Zdroj: CRFSFS 6, 2007, č. 4, s. 79–102
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021