Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Pozor na marinované maso do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv

Pozor na marinované maso

Vydáno: 9.8.2008
Tisk článku
Každý čtvrtý vzorek marinovaného masa na grilování byl hodnocen veterinárním úřadem v německém Arnsbergu jako zkažený nebo obsahoval zvýšený počet choroboplodných zárodků.
Siegen (lme) – Veterinární úřad krajské vlády v německém Arnsbergu se zaměřil především na kontrolu kvality marinovaných mas určených ke grilování a zjistil jejich „nevábnost“.
Podle informací pocházejících z regionálního studia v Siegenu, uvedených ve vysílání televizní stanice WDR, bylo dosud analyzováno 48 vzorků masa, z toho 12 vzorků (25 procent) bylo označeno jako nevhodné pro další spotřebu. Osm vzorků vykazovalo zvýšenou koncentraci choroboplodných zárodků. U zkažených nebo kontaminovaných mas se jednalo o vzorky odebrané z prodejních pultů specializovaných řeznických obchodů nebo supermarketů.
Vedoucí oddělení potravin proto nabádá spotřebitele k ostražitosti, protože staré maso je možné díky maceraci v kořeněné marinádě rozpoznat jen obtížně.
Mariniertes Grillfleisch: Jede vierte Probe verdorben oder verkeimt.
[cit. 2008-08-07], www.animal-health-online.de
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021