Každý čtvrtý vzorek marinovaného masa na grilování byl hodnocen veterinárním úřadem v německém Arnsbergu jako zkažený nebo obsahoval zvýšený počet choroboplodných zárodků.

Siegen (lme) – Veterinární úřad krajské vlády v německém Arnsbergu se zaměřil především na kontrolu kvality marinovaných mas určených ke
grilování a zjistil jejich „nevábnost“.
Podle informací pocházejících z regionálního studia v Siegenu, uvedených ve vysílání televizní stanice WDR, bylo dosud analyzováno 48 vzorků masa, z toho 12 vzorků (25 procent) bylo označeno jako nevhodné pro další spotřebu. Osm vzorků vykazovalo zvýšenou koncentraci choroboplodných zárodků. U zkažených nebo kontaminovaných mas se jednalo o vzorky odebrané z prodejních pultů specializovaných řeznických obchodů nebo supermarketů.
Vedoucí oddělení potravin proto nabádá spotřebitele k ostražitosti, protože staré
maso je možné díky maceraci v kořeněné marinádě rozpoznat jen obtížně.
Mariniertes Grillfleisch: Jede vierte Probe verdorben oder verkeimt.