Bezpečnost potravin

Pozvánka na seminář „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů“

Vydáno: 20. 3. 2018
Autor: PK ČR

Seminář se koná ve středu 28. 3. 2018 v v budově Poslanecké sněmovny.

Foto: Shutterstock

Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví a Zemědělským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví prof. MUDr. Věry Adámkové, CSc. a předsedy Zemědělského výboru Ing. Jaroslava Faltýnka, „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů“ se koná ve středu 28. března 2018 od 12.00 hodin  v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 4, Praha 1 – Malá Strana, místnost č. 108 – sál Státních aktů.

Úvodní část:

– prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví

– Ing. Jaroslav Faltýnek, předseda Zemědělského výboru

– MUDr. Viera Šedivá, náměstkyně ministra zemědělství pro řízení sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny

– Mgr. Václav Pícl, náměstek ministra školství mládeže a tělovýchovy pro vzdělávání

– Ing. Miroslav Toman, CSc., prezident Potravinářské komory ČR 

 

Odborný panel (délka každého příspěvku maximálně 10 minut):

Mgr. Eva Gottvaldová, hlavní hygienička ČR a náměstkyně ministra zdravotnictví
Výživa a pohyb v politikách podpory zdraví  

Mgr. Michal Kalman, Ph.D., Institut aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci
Děti, pohyb a stravování v letech 1994 – 2018: HBSC studie  

RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D., Potravinářská komora ČR, předsedkyně Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny
Jak může potravinářský průmysl přispět?  

prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví
Výživová doporučení a realita praxe  

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Vliv reformulací na kvalitu potravin  

Závěrečná diskuse.

Prosíme o potvrzení Vaší účasti na sekretariát Výboru pro zdravotnictví do 26. března 2018 na e-mail: vz@psp.cz nebo tel.: 257 17 33 46-48, 3352, kapacita zasedací místnosti je limitována, na pozdější přihlášky nebude brán zřetel.

Z12-POZVÁNKA_kvalita potravin_upravena.pdf [271.36 KB]

 

Zdroj: PK ČR