Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Pravidla správné praxe ve velkoobchodě v EU do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Pravidla správné praxe ve velkoobchodě v EU

Vydáno: 25.2.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Pravidla Společenství pro velkoobchod potravinami. Aktualizace z listopadu 2009.
Evropská regionální sekce Světové unie pro velkoobchod (World Union of Wholesale Markets, WUWM) po konzultaci se zástupci zainteresovaných subjektů (kompetentních úřadů, příslušných asociací a federací v různých zemích EU) vytvořila pravidla pro správnou praxi ve velkoobchodě potravin v EU (viz příloha). Tato pravidla byla vytvořena ve shodě s nařízeními (ES): 178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004 (viz Příručka pro provozovatele potravinářských podniků). Při vytváření pravidel se přihlíželo k následujícím doporučením:
– International Code of Food Hygiene,
– General Principles of Food Hygiene,
– Codex Alimentarius,
– existujícím národním pravidlům správné praxe.
 
Pravidla Společenství obsahují přehled o úrovni hygienického rizika jednotlivých typů potravin (ovoce/zelenina; maso/masné výrobky; ryby/rybí výrobky; mléko/mléčné výrobky; zmrazené potraviny; uzené/zpracované výrobky) a úrovni odpovědnosti managementu velkoobchodu a ostatních operátorů.
 
Příloha: WUWM Guide to Good Hygienic Practices Specific to Wholesale Market Management in the European Union (pdf, 562 kB, 77 stran)
 
Zdroj: WUWM

Pravidla správné hygienické a výrobní praxe v EU a ČR
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018