Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Pražští hygienici k rizikům drůbežího masa se salmonelou pro zdraví lidí na obrazovkách TV Prima do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Pražští hygienici k rizikům drůbežího masa se salmonelou pro zdraví lidí na obrazovkách TV Prima

Vydáno: 24.5.2019
Tisk článku
Autor: HSHMP
Informace HSHMP

Hromadné sdělovací prostředky se ve středu 22. května 2019 hojně věnovaly informacím Státní veterinární správy (SVS) o tom, že od zhruba poloviny dubna se do ČR dostalo 16 tun polského drůbežího maso se salmonelou. Dle SVS již bylo veškeré maso zkonzumováno, protože výsledky testů dostali veterináři až po datu spotřeby masa. SVS zveřejnila i seznam 12 příjemců těchto zásilek, kteří nyní musí před uvolněním dalších polských zásilek na trh nechat drůbeží maso prověřit na salmonelu.  Salmonela způsobuje akutní průjmové onemocnění. Při dostatečné tepelné úpravě masa je však riziko nákazy minimální.  

K danému tématu se obšírněji vyjádřili také pražští hygienici. Ve večerní hlavní zpravodajské relaci televize Prima "Velké zprávy" vystoupila v přímém zpravodajském vstupu MUDr. Pavla Svrčinová, ředitelka Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví Hygienické stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP").  

 

Rozhovor s MUDr. Pavlou Svrčinovou na TV Prima si můžete prohlédnout ZDE stopáž: 2:23 - 4:45

 

 

Pro širší informovanost veřejnosti HSHMP publikuje leták Státního zdravotního ústavu Onemocnění z potravin (alimentární nákazy) (pdf; 648 kb), který je možné si stáhnout ZDE.  

 

V Praze 23. 5. 2019
Mgr. Zbyněk Boublík
tiskový mluvčí HSHMP

Zdroj: HSHMP

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018