Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Přednáška Kvalitativní znaky medu do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Přednáška Kvalitativní znaky medu

Vydáno: 25.3.2022
Tisk článku
Autor: ÚZEI, ČPS
Přednáška se koná v rámci potravinářských úterků 29. 3. 2022 v Klubu techniků na Novotného lávce.

Foto: Shutterstock

Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářsých úterků, která se koná dne 29. března 2022 od 14:300 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.

na téma:

KVALITATIVNÍ ZNAKY MEDU

Přednášející
Ing. Vojtěch Kružík, Ph.D.
Ústav konzervace potravin, VŠCHT


ABSTRAKT
Kvalita medu je v současné době velmi diskutované téma. První část přednášky bude věnována základním fyzikálně-chemickým parametrům, které musí med splňovat z pohledu legislativních požadavků. Pozornost bude zaměřena především na profil cukrů, aktivitu enzymů, obsah hydroxymethylfurfuralu, obsah vody a vodivost. Probrána bude variabilita jednotlivých parametrů, vliv skladování a zpracování. Také bude zhodnocen proces krystalizace medu a úprava medu tzv. pastováním.

Druhá část přednášky se bude zabývat možnostmi hodnocení botanického původu medu (pylová analýza) a potenciálu produkce druhových medů v České republice. Dále budou zmíněny charakteristické vlastnosti vybraných druhových medů.

Přednáška si klade za cíl seznámit posluchače se základními kvalitativními znaky medu z pohledu laboratorní i včelařské praxe.

 

 

Zdroj: ÚZEI, KAŠ

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021