Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Předsednická konference k bezpečnosti potravin a potravinářskému výzkumu začne 21. dubna v Praze do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Akce - Archiv > Akce - Archiv> Potravinářství - Archiv

Předsednická konference k bezpečnosti potravin a potravinářskému výzkumu začne 21. dubna v Praze

Vydáno: 20.4.2009
Tisk článku
Autor: Mgr. Světluše Bodoková
Mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin "Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele" se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna 2009 v Kongresovém centru Praha.
Záměrem konference je podpora využití výsledků potravinářské vědy a výzkumu k hodnocení rizik a s ním související přípravě právních předpisů, které mají zajistit zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny. Dalším očekávaným efektem konference je posílení spolupráce na národní i mezinárodní úrovni.
 
Za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče, výkonné ředitelky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) Catherine Geslain-Lanéelle, rektora Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) Josefa Koubka a náměstkyně komisařky pro ochranu zdraví Paoly Testori Coggi na konferenci vystoupí řada předních českých a zahraničních odborníků. Předpokládaná je účast cca 250 delegátů zastupujících široké spektrum zainteresovaných subjektů – vědeckovýzkumných institucí, státní správy, výrobců i spotřebitelů.
 
Atraktivní program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Náplň konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky přídatných látek i nově vznikajících rizik. Přední experti na potravinářskou problematiku budou prezentovat významné přínosy českých vědeckovýzkumných pracovišť.

Pod záštitou předsednictví konferenci společně organizují Ministerstvo zemědělství ČR, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Evropský úřad pro bezpečnost potravin.



Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018