Bezpečnost potravin

Prestižní mezinárodní symposium Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2013)

Vydáno: 21. 10. 2013
Autor: ICBP

Symposium RAFA se bude konat ve dnech 5.- 8. 11. 2013 v Praze.


Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
(VŠCHT Praha) je hlavním organizátorem prestižního mezinárodního symposia Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2013), které tradičně pořádá ve spolupráci s Institute of Food Safety – RIKILT, Wageningen University (Nizozemsko). Symposium se koná 5.-8. listopadu 2013 v Praze, v kongresovém centru Clarion.

Přední odborníci zde představí nejnovější trendy v oblasti analytických a bioanalytických technik; prezentovány budou jejich efektivní aplikace pro účely sledování kvality, bezpečnosti a autenticity potravin a přírodních produktů. V současné době je registrováno 800 vědců, akademických pracovníků, zástupců průmyslu, kontrolních orgánů, státních i komerčních laboratoří z více než 50 států světa, kteří vyslechnou 105 přednášek a shlédnou 550 posterových sdělení.

Spolupráce VŠCHT Praha s významnými institucemi v Evropě (European Food Safety Authority, EFSA; European Commission – Joint Research Centre – Institute for Reference Materials and Measurements, EC – JRC – IRMM) i USA (U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service, USDA-ARS) zaměřenými na sledování bezpečnosti potravin již tradičně vyústila v organizaci několika doprovodných workshopů a seminářů.

V rámci exhibice a seminářů, kde je prezentováno více než 40 významných světových firem, mají účastníci také možnost seznámit se s nejnovějšími trendy v moderní instrumentaci a dalším vybavení používaném v analýze potravin. RAFA 2013 nabízí též řadu možností prezentace a ocenění výzkumu mladým vědcům, jak ve formě přednášek, tak cen za nejlepší plakátová sdělení, ale i nabídky pomoci při hledání zaměstnání prostřednictvím Conference Career Centre.

Více informací o symposiu RAFA 2013 najdete na webových stránkách www.rafa2013.eu.