Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Prevence proti kažení masných výrobků do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Prevence proti kažení masných výrobků

Vydáno: 5.5.2009
Tisk článku
Činidla na bázi nisinu a chitosanu vykazují široký baktericidní a bakteriostatický účinek.
Předmětem ruské studie bylo sledování účinku bakteriocinů a jejich kombinace s dalšími látkami na růst nežádoucích mikroorganismů v masných výrobcích. Jako bakteriocin byl vybrán nisin, produkovaný bakterií Lactococcus lactis. Bylo vyvinuto složení účinného činidla na bázi nisinu, roztoku chitosanu a různých doplňků. Působení bylo založeno na tom, že nisin společně s roztokem chitosanu může účinkovat formou elektrolytického komplexu, který vede nejenom ke stabilitě antimikrobiálních vlastností založených na alkalickém roztoku, ale má i široký bakteriocidní a bakteriostatický účinek. To umožňuje rozšíření spektra bakteriocidního účinku této směsi na mikroorganismy a zlepšení funkčně technologických charakteristik masných výrobků.
 
MEAT INDUSTRY MAGAZINE, 2008, 85, č. 12 s. 18-20
Objednávka kopie článku
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021