Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Prezentace na 13. kolokviu EFSA: potraviny nového typu do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv
Nanotechnologie > Vlivy na zdraví - Archiv> Nanotechnologie> Vlivy na zdraví - Archiv

Prezentace na 13. kolokviu EFSA: potraviny nového typu

Vydáno: 9.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Přístup k vybraným prezentacím. Jedním z diskutovaných témat byla nanotechnologie.
Ve dnech 19.–20.11.2009 se uskutečnilo 13. vědecké kolokvium EFSA k problematice potravin nového typu. Mezinárodní experti zde diskutovali o vědeckých informacích, které je nezbytné dokládat v žádostech o schválení potravin a potravinových složek nového typu v EU.
V souvislosti s revizí nařízení o potravinách nového typu požádala Evropská komise Evropský úřad pro bezpečnost ptoravin (EFSA), aby aktualizoval existující vědecký a technický návod pro žadatele, který vyhotovil předchůdce EFSA, tj. Vědecký výbor pro potraviny (SCF).
Uvedeného kolokvia se zúčastnilo asi 100 mezinárodních expertů pro posuzování bezpečnosti, legislativní záležitosti, výrobu potravin aj. z 24 zemí světa, včetně USA, Peru a Nového Zélandu. Jsou k dispozici vybrané prezentace, které na kolokviu zazněly.
 
Jedna z diskusních skupin (DG4) se věnovala problematice nanotechnologie: údajům potřebným pro demonstraci bezpečnosti potravin získaných pomocí nanotechnologie.
Zástupce Spolkového úřadu pro posuzování rizik v SRN (BfR) vystoupil s příspěvkem prezentovaným pod názvem Potenciální “nová oblast” nanotechnologie (viz příloha).
 
Příloha: Potential "new area" such as Nanotechnology (pdf, 103 kB, 14 stran)
 
Zdroj: EFSA
 
Potraviny nového typu na stránkách Evropské komise
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021