Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Prezentace z předsednické konference k bezpečnosti potravin do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv

Prezentace z předsednické konference k bezpečnosti potravin

Vydáno: 24.4.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Prezentace, které zazněly na konferenci organizované MZe, EFSA a VŠCHT v Praze ve dnech 21.–22.4.2009.
V rámci předsednictví ČR Evropské unii se ve dnech 21. a 22. dubna 2009 uskutečnila v Praze mezinárodní konference na téma “Food Research in Support to Science-based Regulations: Challenges for Producers and Consumers” (Potravinářský výzkum na podporu vědecky podložené přípravy právních předpisů: příležitosti pro výrobce a spotřebitele). Akci organizovalo MZe, EFSA a VŠCHT. Program konference byl rozdělen do čtyř plenárních sekcí (I–IV), na které navazovaly dvě paralelní sekce (A a B):
 
Sekce I: Pozice EU v oblasti bezpečnosti potravin a mezinárodní spolupráce
Sekce II: Kvalita potravin a kontrola bezpečnosti
Sekce III: Spotřebitelé a problematika bezpečnosti potravin
Sekce IV: Nové technologie pro výrobu potravin
Sekce A: Regulace bezpečnosti potravin a výzvy pro výzkum
Sekce B: Perspektivy potravinářského průmyslu – plnění požadavků spotřebitelů
 
Konferenci zahájil ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič. Po něm následovali rektoři a vysocí představitelé vysokých škol, kteří ve svých vystoupeních prezentovali výzkum realizovaný na českých a moravských vysokých školách zaměřený na potraviny, jejich kvalitu a bezpečnost.
Na konferenci byla vysoká účast zástupců evropských institucí. Vedle výkonné ředitelky EFSA Catherine Geslain-Lanéelle se jí zúčastnila zástupkyně generálního ředitele Evropské komise – GŘ zdraví a ochrany spotřebitele Paola Testori Coggi a Timothy Hall z GŘ výzkum, ředitel direktorátu E: Biotechnologie, zemědělství a potraviny.
V plenárních i paralelních sekcích vystoupili další zástupci evropských institucí (z GŘ zdraví a ochrany spotřebitele, GŘ JRC, GŘ výzkum, EFSA, CIAA, EFFoST), vysokých škol (v ČR a EU), národních úřadů pro zajišťování bezpečnosti potravin (Německo, Velká Británie, Nizozemí, Rakousko) a ministerstva zemědělství v USA (USDA). Výzkum realizovaný na podporu legislativních opatření k zajištění vysoké úrovně bezpečnosti potravin prezentoval také zástupce nadnárodní společnosti Nestlé. Zástupce z Evropské konfederace výrobců potravin (CIAA) i národních federací výrobců potravin a nápojů informovali o situaci ve výrobní sféře. Prezentace TC AV ČR seznámila přítomné s úspěšností ČR v zapojení do rámcových programů výzkumu EU. Byly formulovány závěry předsednické konference k potravinářskému výzkumu.
 
K dispozici jsou následující prezentace:
 
Food, health and well-being – Research priorities in FP7 (pdf, 1,95 MB)
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno (pdf, 3 MB)
Institute if Chemical Technology, Prague (pdf, 9,5 MB)
Mendel University of Agriculture and Forestry in Brno (pdf, 834 kB)
Czech University of Life Sciences Prague (pdf, 6 MB)
University of South Bohemia in České Budějovice (pdf, 1,43 MB)
Codex Alimentarius? It’s a waste of time, isn’t it? (pdf, 1,14 MB)
The role of European Community Reference Laboratories to ensure the implementation of legislation (pdf, 4,82 MB)
Emerging technologies in food safety control (pdf, 2,57 MB)
Scientific approaches to traceability in the food-chain (pdf, 4,3 MB)
Recent EFSA calls for research studies the challenges for scientific community (pdf, 605 kB)
Emerging risks – How the F & D industry responds (pdf, 463 kB)
Developing consumer trust in food risk analysis. Implications for food choice (pdf, 1,22 MB)
Emerging food safery issues (pdf, 655 kB)
Food safety: Risk – Benefit assessment (pdf, 4,48 MB)
Improved traditional technologies (pdf, 415 kB)
The European technology platform “Food for Life” (pdf, 1,27 MB)
Processing Contaminants – Progress and challenges in mitigation strategies (pdf, 674 kB)
Position of the CR in the EU Framework Programmes (Food, Agriculture, Biotech) (pdf, 187 kB)
Collaboration with countries outside the EU (pdf, 173 kB)
Research into policy – The UK FSA experience (pdf, 505 kB)
Influence of food processing on quality of products (pdf, 3 MB)

Zdroj: MZe
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018