Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Příjem olova u dětí do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv
Spolupráce dle čl. 36 - Archiv > Spolupráce dle čl. 36 - Archiv> EFSA - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Příjem olova u dětí

Vydáno: 18.5.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Dlouhodobý příjem olova ze stravy u dětí v různých evropských zemích.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) financoval vypracování externí zprávy (spolupráce s EFSA na základě článku 36 nařízení (ES) č. 178/2002) zaměřené na dlouhodobý příjem olova ze stravy u dětí ve věku 1–14 let ve 12 evropských zemích.
K odhadu příjmu olova byly použity dva modely (BBN model a OIM model), přičemž každý model dával jiné hodnoty příjmu. Pro odhad dlouhodobého příjmu olova u evropských dětí se upřednostňuje BBN model, který koriguje rozdíly mezi osobami. Výsledky získané OIM metodou nadhodnocují podíl populace přesahující přechodný tolerovatelný týdenní příjem, který je důležitý pro rozhodování při managementu rizika.
Zpráva, na jejímž vyhotovení se podílela také ČR, je k dispozici v příloze.
 
Příloha: Long-term dietary exposure to lead in young children living in different European countries (pdf, 2,07 MB, 82 stran)
 
Zdroj: EFSA
 
Vybrané zprávy vytvořené pro potřeby EFSA na základě spolupráce podle článku 36 nařízení (ES) č. 178/2002
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021