Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Přírodní fólie s antimikrobiálními účinky do kategorie

Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv
Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Přírodní fólie s antimikrobiálními účinky

Vydáno: 11.4.2008
Tisk článku
Nová biodegradovatelná folie na bázi kyseliny polymléčné obsahující přírodní antimikrobiální látku nisin spolehlivě ničí Listeria, E. coli O157:H7, Salmonella enteriditis a jiné alimentární patogeny.
Pracovníci amerického ministerstva zemědělství (USDA) vyvinuli biodegradovatelou fólii na bázi kyseliny polymléčné (PLA), obsahující přírodní antimikrobiální látku nisin (bakteriocin z třídy lantibiotik složený z několika příbuzných polypeptidů produkovaných přirozenými kmeny Streptococcus lactis. Nisin /E 234/ je povolen směrnicí 95/2/ES jako látka pro konzervaci potravin, smí se používat ve zrajících a tavených sýrech, některých druzích pudinků, kysané smetaně (clotted cream) a čerstvém sýru mascarpone). Fólie se vyrábí s použitím obnovitelných materiálů jako jsou kukuřičná rezidua a může se používat k balení zpracovaných masných výrobků nebo jako vnitřní povlak obalů na ovocné šťávy a jiné nápoje. Obaly spolehlivě ničí bakterie rodu Listeria, E. coli O157:H7 a Salmonella enteriditis a jiné alimentární patogeny. Studie byla publikována v časopisu New Scientis. Více informací zde.
http://www.rssl.com/ourservices/FoodENews/Newsletter.aspx?ENewsletterID=253 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021