Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Přírodní transmastné kyseliny mohou být zdraví prospěšné do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Přírodní transmastné kyseliny mohou být zdraví prospěšné

Vydáno: 25.2.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Transmastné kyseliny živočišného původu a průmyslově vyráběné působí na lidský organismus odlišně.
Výsledky nejnovějších švýcarských výzkumů prokázaly, že transmastné kyseliny živočišného původu nemají stejně negativní dopady na lidské zdraví jako ty průmyslově vyráběné, jak zveřejnil 13. února Výzkumný ústav Agroscope se sídlem v Liebefeldu-Posieux (ALP). Rozdíl vyplývá jednak ze skutečnosti, že přírodní transmastné kyseliny se vyskytují v podstatně nižších koncentracích v porovnání s transmastnými kyselinami průmyslově vyráběnými a jednak podle odborníků z ALP obsahují transmastné kyseliny živočišného původu látky, které je dokáží v lidském organismu transformovat na konjugovanou kyselinu linolovou.
Studie na buněčných a tkáňových kulturách živočišného původu prokázaly, že konjugovaná kyselina linolová má pozitivní vliv na zdravotní stav lidí. Kromě jiného působí podpůrně při výskytu rakoviny nebo cukrovky. Průmyslově vyráběné transmastné kyseliny naproti tomu zvyšují riziko vzniku srdečních onemocnění a onemocnění oběhového systému.
 
http://www.animal-health-online.de/   
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021