Bezpečnost potravin

Příručka FSAI o bezpečné přípravě a prodeji potravin rychlého občerstvení

Vydáno: 5. 6. 2008
Autor:

Irský Úřad pro bezpečnost potravin vydal příručku se zásadami přípravy a prodeje zdravotně nezávadných potravin rychlého občerstvení.

Irský Úřad pro bezpečnost potravin FSAI vydal příručku s názvem „Safe Food to Go“, která má seznámit provozovatele podniků rychlého občerstvení a jejich zaměstnance s hygienickými  zásadami a způsoby zajištění bezpečného zpracování a prodeje zdravotně nezávadných potravin. V současné době stále více lidí na celém světě konzumuje potraviny, které lze charakterizovat jako rychlé občerstvení neboli potraviny prodávané „přes ulici“. Proto je nezbytné, aby osoby připravující pokrmy a přicházející do styku s těmito potravinami měly na paměti, že neadekvátní postupy při manipulaci s potravinami mohou přivodit alimentární otravy. Poprvé je publikace tohoto typu k dispozici v osmi jazykových verzích (angličtina, čínština, čeština, polština, litevština, lotyština, rumunština a ruština), aby byla dostupná pro zaměstnance širokého okruhu podniků s etnickými potravinami a „take-away“ pokrmy po celém Irsku. Příručka zdůrazňuje důležitost striktního dodržování řady směrnic pro přípravu a manipulaci s potravinami a obrací se především na majitele, manažery a zaměstnance prodejen „take-away“, čerpacích stanic a mnoha dalších obchodů s RTE pokrmy. Více informací na adrese nebo zde