Publikace je věnována problematice prodeje „rychle se kazících potravin“, objednávaných telefonicky nebo přes internet a dodávaných do domu prostřednictvím zásilkové služby, z hlediska dodržování zákonných hygienických zásad.
První z řady příruček správné hygienické praxe v potravinářském průmyslu a příbuzných oborech sestavila společnost
Mail Order Fine Foods Association (MOFFA) a pod názvem
Food Industry Guide to Good Hygiene Practice: Mail Order Food ji v knižní podobě vydává nakladatelství
Stationery Office (TSO) Publikace (56 str., ISBN 10
011243097X, formát A4, ISBN 13
9780112430971, cena 10,00 L), která byla oficiálně schválena britským
Úřadem pro bezpečnost potravin (FSA) je věnována speciálně problematice prodeje „rychle se kazících potravin“, objednávaných telefonicky nebo přes internet a dodávaných do domu prostřednictvím zásilkové služby. Předkládá doporučované metody, které umožní zabezpečit hygienické zásady požadované v Nařízení Komise (ES) č.852/2004. „Rychle se kazící potraviny“ jsou v tomto kontextu definovány jako takové, u nichž je zákonem z důvodu bezpečnosti potravin požadováno uchovávání v chlazeném/zmrazeném stavu a při event. přebalení označení datem spotřeby. Témata jednotlivých kapitol zahrnují
* Požadavky na řízení a kontrolu teploty u potravin objednávaných a dodávaných rozvážkovou službou
* Aplikace systému managementu bezpečnosti potravin založeného na principech
HACCP
* Školení, instruktáž, dozor, kontrola