Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Příručka správné hygienické praxe pro zásilkovou službu potravin do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Příručka správné hygienické praxe pro zásilkovou službu potravin

Vydáno: 21.2.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Publikace je věnována problematice prodeje „rychle se kazících potravin“, objednávaných telefonicky nebo přes internet a dodávaných do domu prostřednictvím zásilkové služby, z hlediska dodržování zákonných hygienických zásad.
První z řady příruček správné hygienické praxe v potravinářském průmyslu a příbuzných oborech sestavila společnost Mail Order Fine Foods Association (MOFFA) a pod názvem Food Industry Guide to Good Hygiene Practice: Mail Order Food ji v knižní podobě vydává nakladatelství Stationery Office (TSO) Publikace (56 str., ISBN 10 011243097X, formát A4, ISBN 139780112430971, cena 10,00 L), která byla oficiálně schválena britským Úřadem pro bezpečnost potravin (FSA) je věnována speciálně problematice prodeje „rychle se kazících potravin“, objednávaných telefonicky nebo přes internet a dodávaných do domu prostřednictvím zásilkové služby. Předkládá doporučované metody, které umožní zabezpečit hygienické zásady požadované v Nařízení Komise (ES) č.852/2004. „Rychle se kazící potraviny“ jsou v tomto kontextu definovány jako takové, u nichž je zákonem z důvodu bezpečnosti potravin požadováno uchovávání v chlazeném/zmrazeném stavu a při event. přebalení označení datem spotřeby. Témata jednotlivých kapitol zahrnují
* Požadavky na řízení a kontrolu teploty u potravin objednávaných a dodávaných rozvážkovou službou
* Aplikace systému managementu bezpečnosti potravin založeného na principech HACCP
* Školení, instruktáž, dozor, kontrola
Více informací na adrese  nebo zde
http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1§ionname=Food+Safety+and+Quality 
                
                                         
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018