Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Projekt FFNet: workshop v Turku do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

Projekt FFNet: workshop v Turku

Vydáno: 21.3.2007
Tisk článku
Jsou k dispozici prezentace z workshopu uskutečněného k problematice funkčních potravin v březnu 2006 ve Finsku (Turku).
Workshop v Budapešti (26.–27.3.2006) je v pořadí již čtvrtou. akcí uspořádanou v rámci projektu FFNet.
První workshop se konal v Turku (Finsko) ve dnech 9.–10. března 2006 za přítomnosti více než 90 účastníků. Hlavní témata workshopu byla:
– legislativní vývoj v Evropě,
– nové funkční potravinářské přísady,
– pro- a prebiotika,
– spotřebitelé, marketing a značení potravin.
 
Program a abstrakty

Vybrané prezentace
(9. 3. 2006):
 
* FFNet: pokrok skrz spolupráci
* Probiotika jako příležitosti pro funkční potraviny:
Probiotika: základní informace, současný stav vývoje, budoucí perspektivy
Výrobky, poznatky vědy a probiotika
Mléko a sušené mléko bez laktózy jako surovina pro funkční potraviny
 
* Nové přísady: funkčnost a dopad na výživu
Oves a beta-glukany – řešení zdraví u spotřebitelů
Ryby jako funkční potraviny
 
Vybrané prezentace (10. 3. 2006):
 
* Legislativní vývoj v EU
EFSA a posouzení rizika potravin nového typu a funkčních potravin a zdravotní sdělování
Postup posuzování vědecké podpory tvrzením o potravinách (PASSCLAIM)
 
* Marketing: spotřebitel a značení
Přehled o marketingu funkčních potravin v Evropě
Funkční nápoje a postoje spotřebitelů – faktory ovlivňující výběr u spotřebitelů
Komunikační strategie při marketingu funkčních výrobků a výrobků s přidanou hodnotou

Informace z 2. workshopu ve Freisingu (SRN). 

FFNet
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021