Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Prospěšné účinky probiotik do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv

Prospěšné účinky probiotik

Vydáno: 14.4.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Výstup z workshopu (Montreux, květen 2008) zaměřeného na posuzování prospěšných účinků probiotik.
ILSI Europe a IDF (International Dairy Federation) organizovaly ve dnech 22.–24.5.2008 v Montreux (Švýcarsko) pracovní seminář na téma “Guidance for Assessing Probiotics Benefical Effects: How to Fill the Gap”. Cílem workshopu bylo posuzovat důkazy o fungování probiotik a to se zaměřením na čtyři oblasti:
1. Metabolismus
2. Chronický zánět střev a funkční potíže
3. Infekce
4. Alergie

Vybrané příspěvky z uvedeného workshopu (viz příloha 1–5) byly otištěny v časopise The Journal of Nutrition. Zabývají se existujícími důkazy, konkrétními příklady demonstrace prospěšných účinků, mezerami v informacích. Jsou uvedeny návody a doporučení pro podobu studií, které se budou zaměřovat na probiotika – sledování účinků mikroorganismů ve střevech.
 
P1: Současný stav a doporučení pro další výzkum (pdf, 732 kB, 6 stran)
P2: Vliv probiotik na metabolismus trávicího systému (pdf, 607, 13 stran)
P3: Probiotika a chronické zánětlivé onemocnění střev a funkční porucha syndrom dráždivého tračníku (pdf, 548 kB, 8 stran)
P4: Prevence a management infekcí pomocí probiotik (pdf, 594 kB, 15 stran)
P5: Prevence a management alergických onemocnění pomocí probiotik (pdf, 697 kB, 9 stran)

Zdroj: ILSI Europe

Heslo Probiotika v A–Z slovníku pro spotřebitele
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021