Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Publikace "Překonávání potravinových krizí" do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Publikace "Překonávání potravinových krizí"

Vydáno: 6.6.2013
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Kubcová Beránková
Dokument německého Spolkového úřadu pro hodnocení rizik (BfR) ze symposia „Prevence a překonávání krizí“.

Dokument BfR obsahuje sborník příspěvků národních a mezinárodních expertů ze symposia konaného v září 2012 v Berlíně, a také právní a politické dokumenty pro  prevenci a překonávání potravinových krizí z různých zemí Evropy. Dokument sestavený ve stylu manuálu pro potravinové krize, se zabývá zásadními otázkami s nimiž se úřady, podniky a spotřebitelé setkávají v krizových situacích.

Úřad BfR vydal dokument společně s dánským a francouzským úřadem: DTU food (National Food Institute at the Technical University in Denmark) a ANSES (French Agency for Food, Environment and Occupational Health & Safety). Publikace obsahuje mimo jiné články o tom, jak komunikace rizika ovlivňuje širokou veřejnost v krizi, jakou hodnotu přináší zapojení Evropské komise a Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) v době krize, a jak se vyrovnat se zákonnými pravidly, které se vyskytují v krizových situacích.

Soubor  materiálů na konci publikace  je výsledkem  průzkumu prováděného v 33 evropských zemích, který se týkal  dokumentů  pro prevenci a překonávání potravinových krizí.  Publikace obsahuje také články od  Světové zdravotnické organizace (WHO) a EU, a články z Německa, Francie, Norska  a Spojeného království.

Publikace: "Acting in Times of Crisis and Crisis Prevention" (pdf, 5,4 MB)

Z obsahu:
National and Social Crises: Responsibilities of Institutions and Individuals in a Crisis, Professor Christian Calliess, Free University of Berlin and member of the German Advisory Council on the Environment (SRU)

Lessons from Crises in the Past, Dr. Angelika Tritscher, World Health Organisation (WHO), Geneva

European Cooperation in Times of Crisis and Peace: European value-added, Dr. Tobin Robinson, European Food Safety Authority (EFSA), Parma

Cooperation Between the Various Government Levels in a Crisis: Point of View of the Federal States, Professor Eberhard Haunhorst, Lower Saxony State Office for Consumer Protection and Food Safety (LAVES), Hannover

Risk Communication in Times of Crisis, PD Dr. Gaby-Fleur Böl, Federal Institute for Risk Assessment, Berlin

The Role of Social and Human Sciences in Crisis Prevention, Régine Boutrais, French Agency for Food, Environmental and Occupational Health & Safety (ANSES), Maisons-Alfort

Risk Management and Coordination in Times of Crisis, Dr. Helmut Tschiersky-Schöneburg, Federal Office of Consumer Protection and Food Safety (BVL), Berlin

Crisis Prevention: Control of Zoonotic Diseases Dr. Jørgen Schlundt, National Food Institute at the Technical University of Denmark (DTU), Søborg

The Role of the Reference Laboratories in the Crisis Laurent Laloux, French Agency for Food, Environmental and Occupational Health & Safety, (ANSES), Maisons-Alfort

Crisis Management and Prevention Tools in the Food Industry Professor Matthias Horst, German Federation for Food Law and Food Science (BLL), Berlin

Global Data on the Real-Time Detection of Outbreaks of Emerging Diseases Professor Frank M. Aarestrup, National Food Institute at the Technical University of Denmark (DTU), Lyngby

The Role of Member States and European Institutions in the Event of a Crisis Dr. Eric Poudelet, European Commission (DG SANCO), Brüssel

Governmental Crisis Prevention from a Consumer Organisation‘s Point of View Gerd Billen, Federation of German Consumer Organisations, Berlin

Trust in Food Safety in Europe and Elsewhere Professor George Gaskell, London School of Economics and Political Science, London

Outline Legal Conditions in Times of Crisis Klaus Jürgen Henning, Federal Institute for Risk Assessment (BfR), Berlin

Emergency Preparedness in Germany: the LÜKEX Exercises Christoph Unger, Federal Office of Civil Protection and Disaster Assistance (BBK), Bonn

Panel discussion: Crises ‒ Opportunity or Disruptive Factor for Food Safety

 
Zdroj:  BfR (The Federal Institute for Risk Assessment, německý Spolkový úřad pro hodnocení rizik)

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021