Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Publikace: Veterinární péče v českých zemích do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Publikace: Veterinární péče v českých zemích

Vydáno: 26.6.2012
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Beránková
Publikace o historii a vývoji veterinárního oboru ve všech jeho odvětvích.

Státní veterinární správa ve spolupráci s Veterinární a farmaceutickou univerzitou vydala publikaci „Veterinární péče v českých zemích“ od autorů Milana Havliše a Milana Maleny (2011). 

Kniha má srozumitelnou, nikoli úzce odbornou formou nahlédnout na události a osobnosti, které ovlivňovaly vývoj veterinární péče v mnoha jejich podobách od starověku až do moderní doby, zejména současnosti. Jedná se o reprezentativní, bohatě ilustrovanou publikaci. V téměř encyklopedickém obsahu knihy si každý odborník, ať již vědec, klinik či hygienik, najde mnoho historických zajímavostí ze svého oboru.
Pro odborníky z oboru zpracování masa by  měla být znalost kapitol o zdraví zvířat, zdravotní nezávadnosti produktů živočišného původu a veterinární ekologii téměř povinná. Jedná se totiž o výborně podaný základ pro tzv. správnou výrobní praxi.

Kniha vyšla k významnému jubileu - dvěstěpadesáti letům od založení první zvěrolékařské školy na světě – tedy k letošnímu mezinárodnímu světovému veterinárnímu roku. Milan Havliš a Milan Malena odvedli na publikaci vynikající práci.

ŘEZNICKO/UZENÁŘSKÉ noviny, XXI, 2012, č. 2, s.5

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021