Bezpečnost potravin

Rádce školní jídelny díl 1., díl 2.

Vydáno: 5. 1. 2016
Autor: Státní zdravotní ústav

SZÚ vydal publikaci s přesným popisem Nutričních doporučení Ministerstva zdravotnictví ke spotřebnímu koši. Nyní byl doplněn Rádce školní jídelny 2 - Objektivní vedení spotřebního koše.

Publikace se jmenuje Rádce školní jídelny 1 a snaží se vysvětlit, jak sestavovat jídelníček pro zařízení školního stravování tak, aby byl dostatečně pestrý. Při sestavování jídelníčku dle Rádce školní jídelny 1 dojde k dostatečnému plnění spotřebního koše. Tato metodika Ministerstva zdravotnictví přispívá k plnění Národní strategie Zdraví 2020.

Publikaci si můžete stáhnout zde

Stáhněte si i Rádce školní jídelny 2 – Objektivní vedení spotřebního koše 

Zdroj: Státní zdravotní ústav