Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Rakouská hygienická směrnice pro velkokuchyně do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Aktuality > Aktuality

Rakouská hygienická směrnice pro velkokuchyně

Vydáno: 17.10.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Irena Suková
Směrnice podrobně rozpracovává pravidla pro kuchyně průmyslového charakteru, přičemž je v souladu s nařízením 852/2004/ES, včetně přílohy 2.
Rakouské Spolkové ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo dne 2. 8. 2011 výnosem BMG-75210/0005-II/B/13/2011 „Směrnici pro velkokuchyně, kuchyně zdravotnických zařízení a podobná zařízení společného stravování“ podrobně rozpracovávající ustanovení nařízení 852/2004/ES (Příloha 2: Obecné hygienické požadavky pro všechny provozovatele potravinářských podniků) speciálně pro tyto podniky.
Obsah směrnice
1.    Rozsah působnosti
2.    Požadavky na budovy a prostory
3.    Požadavky na vybavení, přístroje a nádobí
4.    Čištění a desinfekce
5.    Přejímka a skladování potravin
6.    Zacházení se zvláštními potravinami
7.    Zacházení s hotovými pokrmy a výdej pokrmů
8.    Osobní hygiena
9.    Zásobování vodou
10.  Odpady
11.  Ochrana před živočišnými škůdci
12.  Hygiena – vlastní kontrola (Správná hygienická praxe, HACCP, kontrolní vzorky)
13.  Příloha 1: Příklad vytvoření HACCP

Ernährung, 35, 2011, č. 9, s. 376-388
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018