Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Rakouská směrnice k ochraně potravin při zacházení s nimi do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace

Rakouská směrnice k ochraně potravin při zacházení s nimi

Vydáno: 9.4.2010
Tisk článku
Z nařízení 852/2004/ES vychází směrnice vydaná Rakouským spolkovým ministerstvem zdravotnictví zdůrazňující povinnosti personálu týkající se jejich vlastního zdravotního stavu.

Rakouské spolkové ministerstvo zdravotnictví vydalo na základě stanoviska Stálého hygienického výboru směrnici  se zdravotními/hygienickými požadavky pro osoby manipulující s potravinami. Tato směrnice je doporučením pro praxi, které vychází z hygienického nařízení 852/2004/ES, Příloha II, Kap. VIII. Cílem směrnice je, aby s potravinami nemanipulovaly osoby trpící chorobami vyvolanými potravinami, osoby s infikovanými ranami či s kožním onemocněním,  bacilonosiči apod. Je zdůrazněna povinnost proškolení personálu a povinnosti jednotlivých osob s určitým zdravotním postižením. V příloze je uveden formulář-prohlášení o „zdravotní bezúhonnosti“.


Ernährung, 34, 2010. č. 2, s. 78-83
Objednávka kopie článku

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021