Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Rakousko stanovuje omezení pro trans tuky do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Výživová doporučení > Výživová doporučení> Výživa - Archiv> Výživa - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Rakousko stanovuje omezení pro trans tuky

Vydáno: 31.3.2009
Tisk článku
Rakousko ohlásilo Komisi úmysl stanovit limit pro obsah trans-mastných kyselin v potravinách limit 2 g/100 g platný s výjimkou potravin s méně než 20 % tuku vyrobených z určitých surovin. Opatření se nemá vztahovat na přirozeně se vyskytující trans-mastné kyseliny. 
Federální ministerstvo zdravotnictví Rakouska zaslalo Komisi notifikaci ohledně úmyslu zakázat ve zpracovaných potravinách trans mastné kyseliny přesahující limit 2 g/100 g. Komise a členské státy mají rozhodnout do 19. května 2009. Je to po Dánsku druhá evropská země, která se rozhodla pro takový zásah. Opatření se nemá vztahovat na přirozeně se vyskytující trans-mastné kyseliny. U potravin s celkovým obsahem tuku pod 20 % vyrobených z určitých surovin má platit výjimečný limit 4 g/100 g.
V Evropských institucích je otázka zákazu trans tuků dlouhodobě diskutována. V poslední době však převažuje názor, že nedávná opatření provedená výrobci a obchodníky s cílem snížení obsahu trans-mastných kyselin v potravinách byla tak účinná a rozsáhlá, že už není nutný legislativní krok.

EU Food Law, 2009, č. 384, s. 9-10
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021