Bezpečnost potravin

Revidovaný návod na přípravu kojenecké výživy

Vydáno: 25. 2. 2011
Autor:

Příručka pro rodiče týkající se bezpečné přípravy počáteční a pokračovací výživy pro děti.

Ministerstvo zdravotnictví (DH) a Úřad pro bezpečnost potravin (FSA) ve Velké Británii vydaly pro rodiče revidovaný návod na bezpečnou přípravu a uchování sušené kojenecké výživy na bázi mléka.

Sušená kojenecká výživa počáteční i následná není sterilní, což znamená, že může obsahovat nebezpečné bakterie. Je proto důležité věnovat péči přípravě a uchování výživy tak, aby se snížilo riziko onemocnění dětí. Bakterie budou usmrceny, pokud se bude postupovat podle tohoto návodu, který byl uveřejněn na internetových stránkách britského ministerstva zdravotnictví (viz příloha). Jedním z doporučení je použití vody o teplotě minimálně 70 °C.

Uvedený nový návod má usnadnit rodičům bezpečnou přípravu a uchování kojenecké výživy.

Příloha: Guide to bottle feeding (pdf, 2 MB)

Zdroj: FDA